Espresso-being-poured
معرفی
کاپوچینو - معجزه ای دیگر از اسپرسو! دلیل نهادن نام کاپوچینو بر کاپوچینو: این نوشیدنی ایتالیایی اصیل "کاپوچینو - cappuccino" نام گروهی از کاتولیک هاست. مردم ایتالیا ظاهر این نوشیدنی را مشابه راهبان "کاپوچین" می پندارند و می گویند این نوشیدنی به همین دلیل، کاپوچینو نام گرفته است و نوعی شیر قهوهٔ ایتالیایی است که مخلوطی از اسپرسو یا همان قهوهٔ پررنگ، شیر داغ کف کرده روی آن است. از پودر کاکائو و یا پودر دارچین جهت طعم‌دهی و تزیین روی کفِ شیر نیز استفاده می‌گردد.
طرز تهیه
برای تهیه کاپوچینو در خانه می توانید از موکاپات یا دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید. اسپرسوساز: یک شات اسپرسو بگیرید. موکاپات: یک شات اسپرسو بگیرید. کاپوچینو از یک تناسب تبعیت می کند، تناسب یک سوم مرحله اول: یک سوم اول فنجان تان را از اسپرسو پر کنید برای شیرین تر شدن کاپوچینو تان می توانید به آن شکر اضافه کنید اما چندان متداول نیست. به جای اسپرسو از قهوه ترک نیز بعضا استفاده می شود که مرسوم نیست. مرحله دوم: در این مرحله به همان اندازه ای که اسپرسو در فنجان ریخته اید شیر داغ بریزید (جوشیده نباشد). مرحله سوم: زیباترین مرحله اضافه کردن فوم شیر به فنجان تان است آن را با سلیقه و به کمک قاشق روی فنجان قرار دهید. فوم شیر داغ نیز یک سوم پایانی را تشکیل می دهد.
تفاوت کاپوچینو خشک با تر
فرق کاپوچینو تر با کاپوچینو خشک تنها در تغییر اندازه فوم با شیر داغ است، یعنی اگر "شیر > فوم" باشد کاپوچینو تر و اگر "شیر < فوم" باشد کاپوچینو خشک نامیده می شود. اما در کاپوچینو "خشک خشک" شیر داغ وجود ندارد و پس از افزودن اسپرسو، کف شیر را به مقدار بیشتر (به نسبت های قبل) اضافه می کنیم. برای تزئین کاپوچینوی خود می توانید از پودر کاکائو، جوز هندی و پودر شکلات استفاده کنید. فنجان های رایج برای این نوشیدنی معمولا پهن و گنجایشی بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلی لیتر دارند، اما بستگی به سلیقه نیز دارد و رایج است که این فنجان ها چینی باشند.
یک سوال مهم؟
پرسش : سلام من می خواستم در مورد کاپوچینو بپرسم. آیا کاپوچینو از قهوه بهتر است یا خیر؟ آیا نوشیدن روزی یک لیوان کاپوچینو و دو لیوان چایی مضر نیست؟ در مورد مضرات و خوبی های کاپوچینو یک کم توضیح بدهید ممنون پاسخ : با سلام کاپوچینو نوعی شیر قهوه‌ی ایتالیایی است که مخلوطی از اسپرسو یا همان قهوهٔ غلیظ، شیر داغ و کف شیر روی آن است. از پودر کاکائو و یا پودر دارچین جهت طعم‌دهی و تزیین روی کفِ شیر نیز استفاده می‌گردد. پس نمی توان گفت از قهوه بهتر است یا بدتر. هر جفت شان قهوه دارند. نوشیدن این مقدار کاپوچینو و چای در صورتی که از دیگر مواد غذایی کافئین دار زیاد استفاده نکنید، مشکل خاصی ایجاد نمی کند. موارد زیر در مورد کافئین به شما کمک می کند تا تصمیم گیری بهتری داشته باشید: * كافئین موجود در یك فنجان قهوه ، برابر 150 سی سی است. * قهوه ای كه با آب جوش قطره ای تهیه شود( Brewed Drip Method) دارای 60 تا 180 میلی گرم كافئین و میانگین كافئین 120 میلی گرم است . * قهوه بدون كافئین كه به طریقه بالا تهیه می شود، دارای 3 تا 5 میلی گرم كافئین ، و میانگین كافئین 4 میلی گرم است . * قهوه ترك دارای 40 تا 170 میلی گرم كافئین و میانگین كافئین 100 میلی گرم است . کاپوچینو نیز در همین حدود است. * نسكافه فرانسوی( قهوه آماده = Instant) دارای 30 تا 120 میلی گرم كافئین و میانگین كافئین 75 میلی گرم است . * نسكافه فرانسوی بدون كافئین دارای 1 تا 5 میلی گرم كافئین و میانگین كافئین 3 میلی گرم است . كافئین را نمی توان به صورت صد درصد از قهوه خارج نمود . از این رو حتی قهوه های بدون كافئین نیز مقدار اندكی از این ماده را دارند.
تأثیر كافئین بر اندام بدن
واكنش های متفاوت بدن در برابر كافئین ، به آستانه تحمل افراد بستگی دارد اما به طور كلی تأثیر آن ها را می توان چنین بیان كرد: 1- فشار خون: كافئین ، فشار خون را افزایش می دهد. اگر كسی 250 میلی گرم قهوه مصرف كند، فشار خونش در یك ساعت ، 10 میلی متر بالا می رود. 2- قلب: پس از مصرف قهوه، ضربان قلب كاهش می یابد اما پس از مدتی بر تعداد آن افزوده می شود و تا هنگامی كه كافئین از بدن خارج نشده باشد به همان صورت باقی می ماند. چنانچه میزان كافئین مصرفی ، بالا باشد نه فقط تپش قلب ایجاد می كند بلكه حالت (Fibrilation) یعنی حركت نامنظم ماهیچه های قلب نیز پدید می آید كه گاه ممكن است منجر به مرگ شود. بر اساس آمارهای به دست آمده، نوشیدن بیش از 5 فنجان قهوه در روز ، احتمال سكته قلبی را افزایش می دهد. 3- هورمون ها: كافئین بر تولید برخی از هورمون های بدن می افزاید، مانند : اپی نفرین(Epinephrine) كه منقبض كننده عروق است ، نوراپی نفرین (Norepinephrine) كه بر میزان فشار خون می افزاید، رنین (Renin) كه به علت كم خونی كلیه ها و بر اثر كاهش فشار نبض در سرخرگ كلیوی ، از كلیه ها ترشح می شود و پس از فعل و انفعالاتی ، باعث فشار خون می گردد و كاتكولامین (Catecholamine) كه باعث تحریك اعصاب قلب شده و حرارت بدن را افزایش می دهد. 4- معده: كافئین بر ترشح اسید معده و میزان پپسین (Pepsin) كه نوعی آنزیم معدی است می افزاید. 5- خانم های باردار: اداره نظارت بر غذا و دارو در آمریكا (FDR) در سال 1980 میلادی اعلام كرده است كه كافئین باعث زایمان زودرس می شود و ممكن است در نوزدان ناراحتی ایجاد كند. اگر چه از آن تاریخ ، پژوهش ها و مطالعات بسیاری در این زمینه صورت گرفت اما تا كنون مشخص نشده است كه چه مقدار كافئین می تواند عامل زایمان زودرس شود.